ï»ż

Nyheter

Wieslab har slutit nytt avtal för att förbÀttra svarstiderna för PANS/PANDAS analyserna

August 6, 2013 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
Wieslab har sedan i slutet av mars 2013 erbjudit analyser för detektion av auto-antikroppar som Àr förknippade med PANS/PANDAS.

Mer information om PANS/PANDAS hittar du hĂ€r. Detta har hittills gjorts i samarbete med ett externt laboratorie som tyvĂ€rr har haft mycket lĂ€ngre svarstider Ă€n de önskvĂ€rda. Vi har nu fĂ„tt tillĂ„telse att skicka proverna direkt till det relativt nyöppnade Moleculera labs i Oklahama USA (www.moleculera.com). Moleculera lab Ă€r det enda diagnostiska laboratorie i vĂ€rlden som för tillfĂ€llet har en diagnostisk verksamhet för att analysera prover för detektion av auto-antikroppar som Ă€r förknippade med PANS/PANDAS. Normalt sĂ€tt kan inte Moleculera Labs ta emot internationella prover men genom ett special avtal har Wieslab nu fĂ„tt rĂ€ttigheter att skicka direkt till Moleculera Labs.

Wieslabs neurologiremiss ska anvÀndas för att bestÀlla PANS/PANDAS analysen med analyspaket # 564. För tillfÀllet kan endast serum analyseras! För provtagningsanvisningar se hÀr. Om du Àr patient mÄste en lÀkare ta provet, fylla i remissen och skicka prov samt remiss till oss. Svaret pÄ analysen och faktura för analysen kommer att skickas till den remitterande lÀkaren. För dagslÀget Àr det mellan ungefÀr 8 veckors svarstider frÄn Moleculera Labs men man arbetar pÄ att förbÀttra dessa. Wieslab Àr ett diagnostiskt lab och har ej möjlighet att ge information eller svara pÄ frÄgor frÄn patienter/anhöriga angÄende analyser, analyssvar eller behandling. Vi har endast rÀtt att diskutera analyssvar med den behandlande lÀkaren och för rÄdgivning för patienter/anhöriga hÀnvisar vi till den behandlande lÀkaren.

För ytterliggare förfrÄgningar kontakta: Wieslab Director Michael Akoh pÄ telefon +46 70 262 37 15 eller email mia@wieslab.com alternativt Wieslab Lab Manager Anna Laurén +46 70 274 34 82 eller email anl@wieslab.com.

Informationen finns Àven pÄ engelska genom att följa denna lÀnk.

 

« Tillbaka
DYN_box_04 ï»ż