ÔĽŅ

Nyheter

Nya analyser på Wieslab inom neuroimmunologi

May 28, 2014 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
Wieslab introducerar nu en rad nya intressanta neurologimarkörer. Några av markörerna har inkluderats som ett resultat av feedback från er, och vi tackar för detta bidrag. Uppdateringen av remissen markerar också introduktionen av de första genetiska markörerna, och vi kommer snart att erbjuda fler tester inom detta område.

Den uppdaterade remissen finns att ladda ner här.

Paket och ingående analyser

 

Narkolepsi

Sekvensering f√∂r HLA-DQB1*0602, Orexin/Hypokretin-niv√• i Csv, och antikroppar mot Trib2 -√Ėver 90% av individerna med narkolepsi med kataplexi b√§r p√• den genetiska mark√∂ren HLA-DQB1*0602. Orexinniv√•er √§r vanligen kraftigt s√§nkta hos individer med narkolepsi . Antikroppar mot Trib2 har detekterats hos upp till 30% av patienter med narkolepsi med kataplexi. Blankett f√∂r speciellt informerat samtycke kr√§vs f√∂r genetisk HLA analys och finns att ladda ner h√§r.

 

Multiple Sclerosis biomarkörer

Neurofilament light protein (NFL), CXCL13 - NFL i Csv är en generell markör för hjärnskada som kan användas som mått på sjukdomsprogression. CXCL13 är en viktig kemokin och biomarkör i Csv, med stark association till neuroinflammation och B-cells infiltration.

 

Autoimmuna myositer

Analys för antikroppar vid myosit har tidigare funnits på Wieslabs remiss för autoimmundiagnostik och har nu även inkluderats på neurologiremissen tillsammans med ett utökat paket för myositantikroppar med en låg prevelens.

- Standardpaket (ANA screen, ENA screen (nRNP/Sm, Sm, SS-A/Ro-52, SS-B, Scl-70, Jo-1), antikroppar mot PL-7, PL-12, EJ, PM/Scl, Mi-2, SRP))

- Utökat analyspaket (Antikroppar mot OJ, KS, KU, Tryptophanyl-tRNA-Synthetase, RNA polymeras I,II,II)

 

Enskilda analyser

 
 

- Lrp4 antikroppar ‚Äď Antikroppar mot lipoprotein receptor-relaterat protein 4 (LRP4) har identifierats hos Myastenia Gravis patienter som √§r seronegativa f√∂r b√•de Acethylcholinreceptor- och MuSK-antikroppar. Frekvensen i en internationell studie (635 patienter) var 18,7%, men med en stor variation mellan olika populationer (7 till 32.7%). Variationen kunde inte kopplas till n√•got geografiskt m√∂nster.

 
Aquaporin 1 antikroppar ‚Äď Dessa antikroppar har detekteras i en subpopulation av patienter med en mildare form av myelit med symptom som ej √§r typiska f√∂r Neuromyelitis Optica.

Du vet väl att vi även har möjlighet att utföra analyser akut vid misstanke om Autoimmun encefalit och Paraneoplastiska syndrom?

Kontakta oss g√§rna f√∂r mer information.  Som alltid √§r du v√§lkommen att kontakta oss om ni vill att vi ska komma och bes√∂ka er vid ett lunchm√∂te f√∂r en introduktion av de nya mark√∂rerna.

Vi passar på att önska alla våra kunder och samarbetspartners en riktigt trevlig sommar!

Anna Laurén, PhD
Wieslab Laboratory Manager
T: +46 40 53 76 52
M: +46 70 274 34 82
anna.lauren@wieslab.com eller
anna.lauren@eurodiagnostica.com

« Tillbaka
DYN_box_01 ÔĽŅ