ÔĽŅ

Nyheter

Wieslab erbjuder nytt test vid misstanke om Immunmedierad nekrotiserande myopati

January 28, 2015 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
En grupp forskare vid Johns Hopkins School of Medicine har identifierat antikroppar mot HMGCR som är associerade med Necrotizing Autoimmune Myopathy (NAM), dvs. nekrotiserande muskelfibrer utan förekomst av inflammatoriska infiltrat*.

Denna form av myopati är associerad med autoantikroppar mot HMGCR, vilka nu kan analyseras i vårt laboratorium. Anti-HMGCR är starkt associerad av föregående statinbehandling. Analysen kan beställas separat eller som del av ett av våra myopati-paket. (Länk till remisser).
* Allenbach et al, Medicine (Baltimore). 2014 May; 93(3):150-7. PMID: 24797170

Wieslab erbjuder även test vid misstanke om behandlingssvikt med TNF-alfa-hämmare orsakad av neutraliserande antikroppar

Alla patienter svarar inte tillfredsst√§llande p√• behandling med TNF-alfa-h√§mmare. Orsaker till detta kan vara att patientens inflammation inte drivs av TNF-alfa eller att patienten har utvecklat s.k. neutraliserande anti-l√§kemedels-antikroppar (NAbs) som hindrar l√§kemedlets effekt och √§ven kan utl√∂sa allvarliga biverkningar. P√• Wieslab anv√§nder vi funktionella cellbaserade analyser (iLite‚ĄĘ) som m√§ter aktivitet av l√§kemedlet och eventuell n√§rvaro av NAbs vilket ger ett terapeutiskt relevant resultat.  Analyserna kan anv√§ndas f√∂r att optimera den individuella behandlingsstrategin f√∂r varje patient och vara en del av monitoreringen.
 

F√∂ljande TNF-h√§mmare kan testas hos Wieslab; 
(koncentrationsbest√§mning och analys av NAbs) Enbrel¬ģ (Etanercept), Humira¬ģ (Adalimumab), Remicade¬ģ (Infliximab), Simponi¬ģ (Golimumab) och Cimzia¬ģ (Certolizumab pegol). Vi √§r √§ven redo att analysera kommande biosimilars. (L√§nk till remisser).

Kontakta oss g√§rna om du beh√∂ver fler remisser ‚Äď eller skriv ut dem fr√•n v√•r hemsida.

Boka er klinik för en presentation av vårt analysutbud!

Vi besöker er gärna för en informationsträff om våra olika analyser inom det fokusområde som ni önskar - vid lunchtid eller en annan önskad tid.
V√§nligen skicka ett email till mob@wieslab.com med dina kontaktuppgifter ‚Äď s√• √•terkommer vi s√• snart vi kan.

Vid frågor är ni mycket välkomna att kontakta oss!

Anna Laur√©n                                         
Wieslab Laboratory Manager                                  
0702-74 34 82, anna.lauren@wieslab.com          
(analyser, tester, mark√∂rer & svar/resultat)         

Monica Blixt
Sr Key Account Manager
0708-86 28 10, mob@wieslab.com
(möten, priser & administration)

« Tillbaka
DYN_box_02 ÔĽŅ