ï»ż

Nyheter

Ny laboratoriechef pÄ Wieslab

June 7, 2016 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
Rita Martins Olofsson Àr ny laboratoriechef pÄ Wieslab och Àr ansvarig för det dagliga rutinarbetet samt för utveckling och implementering av nya analyser. Rita eftertrÀder Anna Laurén som finns kvar pÄ företaget, men som kommer att fokusera pÄ andra arbetsuppgifter inom Bioanalytisk Service.

Innan Rita Martins Olofsson kom till Euro Diagnostica och Wieslab arbetade hon i 10 Ă„r för ett Biologiskt CMO (Contract Manufacturing Organization) företag dĂ€r hon hade en roll som forskare under sex Ă„r och chef pĂ„ en QC Bioassay avdelning under fyra Ă„r. Denna avdelning fokuserade pĂ„ ELISA-analyser för potens och restprodukter,  SDS-PAGE, IEF, Western Blot, Endotoxin (LAL) testning, pH, osmolalitet, enzymanalyser, qPCR för kvarvarande DNA-testning, och koaguleringsanalyser.

Rita har erfarenhet av biologisk kvalitetskontroll av final API (DS, DP och placebo), processtestning, stabilitetstestning, validering av analysmetoder frÄn klinisk fas I till marknadsprodukt, och för arbete i enlighet med riktlinjer (FDA, cGMP, ICH, EMA).

Rita Àr civilingenjör (MSc) i kemi/bioteknik frÄn Lissabon, Instituto Superior Técnico, och en doktorsexamen (PhD) frÄn avdelningen för Bioteknik, Lunds universitet, med inriktning pÄ proteinkloning, rening, karakterisering och stabilitet.

Anna Lauren kommer att leda bioanalys gruppen hos Wieslab och Àr ansvarig för att samordna forskningsprojekt för utveckling och genomförande av farmakokinetiska (PK) bioanalyser, biomarkörer och immunogenicitetsanalyser.

Innan Anna kom till Euro Diagnostica och Wieslab arbetade hon pÄ ett stort lÀkemedelsföretag och har specialiserat sig pÄ immunogenicitetsanalyser för detektion av antikroppar i proteinbaserade lÀkemedel och endogena proteiner. Anna har erfarenhet av metodutveckling och validering för senare anvÀndning vid analys av prover frÄn bÄde icke-kliniska studier och kliniska prövningar, och för arbete i enlighet med bÄde GLP och GCP.

Anna har en MSc i molekylÀrbiologi och en doktorsexamen frÄn institutionen för laboratoriemedicin vid Lunds Universitet. Hon har specialiserat sig pÄ infektionssjukdomar och immunologi och har erfarenhet inom flera autoimmuna sjukdomar, med fokus pÄ neuroimmunologi, reumatologi och gastroenterologi. Anna har ocksÄ erfarenhet av endokrinologiska sjukdomar sÄsom diabetes och tillvÀxthormonbrist samt hemofili.


Kontakta gÀrna Rita vid frÄgor om Wieslabs analystjÀnster pÄ tel: 040-643 4412 alt. pÄ email: Rita.MartinsOlofsson@eurodiagnostica.com


Kontakta gÀrna Anna vid frÄgor om Wieslabs bioanalytiska tjÀnster pÄ tel: 040-53 76 52 alt. pÄ email: Anna.Lauren@eurodiagnostica.com

« Tillbaka
DYN_box_02 ï»ż