ÔĽŅ

Nyheter

Ny labbchef på Wieslab

January 23, 2013 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
Anna Laurén är ny laboratorieansvarig för Wieslab och ansvarig för det dagliga rutinarbetet samt för utveckling och implementering av nya analyser.

Anna kommer senast från läkemedelsindustrin och Novo Nordisk A/S i Danmark där Anna arbetade med analyser för detektion av antikroppar mot proteinbaserade läkemedel och endogena protein i non-kliniska och kliniska studier. Detta är viktiga tester vid utveckling av nya läkemedel för att säkra sig om att ett antikroppsvar inte påverkar patienten negativt. Antikroppar mot proteinbaserade läkemedel kan förhindra läkemedlets effekt och därmed göra behandlingen ineffektiv. Vid behandling med läkemedel som liknar de kroppsegna endogena proteinerna kan antikroppar i sällsynta fall även utvecklas mot kroppsegna protein och detta kan givetvis få allvarliga konsekvenser. Utöver sin kunskap om olika biokemiska metoder för att bland annat detektera antikroppar har Anna även en god erfarenhet inom läkemedelsutveckling, GLP/GCP och kliniska studier.

Anna är i grunden molekylärbiolog med inriktning mot infektionsjukdomar och immunologi. Anna gjorde sin PhD vid Institutionen för laboratoriemedicin i Lund inom HIV forskning. Fokus på forskningen var att undersöka det neutraliserande antikroppsvaret mot HIV och apvarianten SIV och undersöka samband till celltropism och pathogenes.

Kontakta gärna Anna vid frågor om Wieslabs analystjänster på tel: 040-537652 alt. på email: anna.lauren@wieslab.com.

« Tillbaka
DYN_box_02 ÔĽŅ