ï»ż

Nyheter

Wieslab Laboratory Service fortsĂ€tter med sitt “Lunch and learn” program under 2013

February 25, 2013 - Företagsnyheter, Produktnyheter, Sjukdomsnyheter
"Lunch and learn" programmen tillhandahĂ„lls under lunchtid i form av seminarier. Wieslab Laboratory Services, som Ă€r ett specialistlaboratorium fokuserat pĂ„ autoimmuna sjukdomar, inledde ”Lunch and learn” programmen under 2012. Syftet Ă€r att ge information och de senaste uppdateringarna inom diagnostik av autoimmuna sjukdomar och Ă€ven komma i nĂ€rmare dialog med de mĂ„nga specialister som arbetar inom detta omrĂ„de.

Att ge bÀsta möjliga beslutsunderlag för lÀkaren gÄr utöver ett exakt testresultat

Wieslab Lab Services huvudsakliga mĂ„l Ă€r att ge lĂ€karen det mest kompletta beslutsunderlaget för diagnostik av patienter med autoimmuna sjukdomar. Detta Ă€r en uppgift som gĂ„r utöver att bara erbjuda ett snabbt och exakt testresultat. Med mer Ă€n 20-Ă„rs erfarenhet inom autoimmuna tester har Wieslab byggt upp en betydande kunskap om autoimmuna sjukdomar och relaterade markörer. Det Ă€r denna kunskap som Wieslab vill dela med sina kunder under ”Lunch and learn” programmen. Men seminarierna har inte varit en enkelriktad kunskapsöverföring. Genom dessa möten över hela Sverige, har vi fĂ„tt ta del av mĂ„nga erfarenheter frĂ„n kliniker som dagligen stĂ„r ansikte mot ansikte med patienten och de utmanande aspekterna av att diagnostisera autoimmuna sjukdomar. Dessa insikter har hjĂ€lpt oss att kartlĂ€gga behoven hos kliniker i detalj och dĂ€rmed möjliggjort för Wieslab att kunna möta klinikernas behov mer noggrant i framtiden. Wieslab Laboratory Services Ă€r en del av Euro Diagnostica, som Ă€r ett av de ledande företagen inom autoimmun diagnostik sedan 2004.

Mer Ă€n 220 svenska lĂ€kare har deltagit i programmen under det första Ă„ret

Under programmens första Ă„r har mer Ă€n 200 specialister deltagit i de möten som hĂ„llits pĂ„ sjukhus runt om i Sverige. Specialisterna har hittills frĂ€mst varit nefrologer och neurologer, men Ă€ven reumatologer har deltagit i vĂ„ra ”lunch and learns”.

Under det första Ă„ret har följande sjukhus besökts av Wieslab: Eskilstuna, Karlskrona, Kristianstad, Falun, Norrköping, Sahlgrenska, Sundsvall, Halmstad, Ängelholm, Karolinska, Malmö, Lund, Örebro, Helsingborg, Karlstad, Varberg, Uppsala och Skövde.

Wieslab programmen fortsĂ€tter under 2013 – vĂ€lkommen att registrera dig nu!

Wieslab ”Lunch and learn” programmen kommer att fortsĂ€tta under 2013. Om du Ă€r intresserad av att vi besöker din klinik under 2013, vĂ€nligen skicka ett email till diagnostic.services@wieslab.com med dina kontaktuppgifter sĂ„ kommer vi kontakta dig med förslag. Vi ger en presentation pĂ„ mötet samt bjuder deltagarna pĂ„ lunch.

Schema för Wieslab ”Lunch and learn” 2013

Plats

Avdelning

Datum

BorÄs

Neurologi

1 mars, 2013

LuleÄ

Neurologi

6 mars, 2013

Nyköping

Neurologi

13 mars, 2013

Karlstad

Njurkliniken

26 mars, 2013

LuleÄ

Njurkliniken

9 april, 2013

Mora

Njurkliniken

11 april, 2013

Kristianstad

Njurkliniken

15 maj, 2013

Falun

Njurkliniken

10 oktober, 2013

Programmet för ”Lunch and learn” kan justeras och anpassas till publikens intresseomrĂ„den. Nedan kan du se ett exempel pĂ„ en agenda för en njurklinik:
‱ Goodpasture syndrom och anti-GBM
‱ Alport
‱ ANCA screeningmetoder
‱ Antifosfolipidsyndrom

Alternativ för Àmnen inkluderar:
‱ Autoantikroppar i neurologi
‱ Komplementtester av funktionella analyser
‱ ANCA screeningmetoder för reumatologer och njurspecialister
‱ Celiaki och autoantikroppar
‱ Klinisk immunologi - en allmĂ€n översikt
‱ ANCA capture Ă€r den bĂ€sta metoden
‱ ANCA frĂ„n labbet till kliniken
‱ Goodpasture syndrom och anti-GBM-antikroppar
‱ Reno pulmonella syndrom (ANCA och anti-GBM)
‱ CCP vid diagnostisering av RA, för reumatologer


Om du har specifika önskemÄl, vÀnligen vidarebefordra dem till oss.
 

Michael Benjamin Akoh
Wieslab Director
Email: mia@wieslab.com
Tel: +46 (0) 70 262 37 15

« Tillbaka
DYN_box_02 ï»ż